beetraf

суббота, 3 августа 2013 г.

27) Положення про середній загальноосвітній навчально-виховний заклад України (загальна характеристика, основні положення документу).

27) Положення про середній загальноосвітній навчально-виховний заклад України (загальна характеристика, основні положення документу).
Загальна середня освіта забезпечує всебічний розвиток дитини як особистості, її нахилів, здібностей, талантів, трудову підготовку, професійне самовизначення, формування загальнолюдської моралі, засвоєння визначеного суспільними потребами обсягу знань про природу, людину, суспільство і виробництво, екологічне виховання, фізичне вдосконалення. Держава гарантує молоді право на отамання повної загальної середньої освіти і оплачує її здобуття. Вона є обов’язковою і може отримуватись у різних типах закладів освіти.

Основним видом середніх закладів освіти є середня загальноосвітня школа трьох ступенів: перший – початкова школа, що забезпечує початкову загальну освіту, другий – основна школа, що забезпечує базову загальну середню освіту, третій – старша школа, що забезпечує повну загальну середню освіту. Школи кожного з трьох ступенів можуть функціонувати разом або самостійно. Навчання у середній загальноосвітній школі починається з шести або семирічного віку. За рішенням місцевих органів для задоволення освітніх потреб населення можуть створюватися навчально-виховні об’єднання «школа-дитячий садок», школи та групи подовженого дня. Для розвитку здібностей, обдарувань і талантів дітей створюються профільні класи (з поглибленим вивченням окремих предметів або початкової допрофесійної підготовки), спеціалізовані школи, гімназії, ліцеї, колегіуми, а також різні типи навчально-виховних комплексів, об’єднань. Можуть створюватися вечірні (змінні) школи, а також класи, групи з очною,заочною формами навчання при загальноосвітніх школах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий